Guatemala
Unikátní lahodná káva s výrazným tělem, jistě uspokojí kávomilce s tím nejvytříbenějším vkusem.
Kategorie: | Jednodruhová |
---|
Guatemalský kávový pás vede podél řetězce 34 sopek, které procházejí zemí od východu na západ a prospívají produkci kávy s půdou bohatou na minerály a živiny.
Půda je převážně sopečná, vápencová a pemza. Trvalé srážky a celoroční teplé klima zaručují úrodu. Káva se většinou pěstuje pod stínovými stromy
Gravilea a Inga, které tvoří 7 % národního lesa. Vždy se ručně sbírá a suší na slunci, s výjimkou kávy Cobán, jejíž oblast produkce je někdy příliš vlhká.
Hlavní výrobní oblasti: San Marcos, Huehuetenango, Atitlán, Acatenango, Antigua, Cobán, Fraijanes, Oriente.
Profil šálku: Voňavá, plná káva s příjemnou citrusovou kyselinkou. V závislosti na regionu se káva může lišit od intenzivní kyselosti a ovocných tónů až po jemnou čokoládovou sladkost.
Celkový počet pěstitelů kávy: více než 125 000 pěstitelů kávy
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.